Energie app Huisbaasje wordt EnergyFlip

Momenteel kunnen nieuwe klanten bestellen via EnergyFlip.com en niet meer op de oude Huisbaasje website.

De afgelopen jaren hebben we door heel Nederland vele nieuwe klanten mogen verwelkomen. Van Breskens tot Bierum hebben mensen de (slimme) stap gezet om te monitoren welke energiestromen er nu door hun woning gaan.

Duizenden huishoudens hebben inzicht gekregen in het energieverbruik in hun huis. Wij, als team Aurum, zijn hier best trots op. Alleen… één ding klopte nog niet helemaal. En dat was de naam.

Nina, content marketeer bij Aurum: “Huisbaasje is een herkenbare naam, en geeft een warm gevoel. Maar het heeft ook iets kinderlijks. En dat is hem dus. De tijden veranderen. Energiegebruikers worden energie-opwekkers. The system is flipping. Wij zien onze klanten, toekomstige en bestaande, als belangrijke spelers in de energiemarkt. Wij geloven dat mensen zelf in control moeten zijn. En daar is niets kinderlijks aan.” 

Het bekende blauwe hondje is volwassen geworden en wordt omgedoopt tot EnergyFlip. Aurum heeft, naast de verbruiksmanager voor consumenten, ook een energiedata dienst voor organisaties: EnergyGrip. Met onze zakelijke dienst EnergyGrip en onze app voor huishoudens, EnergyFlip, hebben we een consistente propositie waarmee we vooruit kunnen.

De naamsverandering valt samen met de introductie van de nieuwe hardware. Onze engineers hebben hard gewerkt om de oude meetstekker om te toveren in een slankere, modernere gateway. De visuele identiteit van ons merk – het blauwe hondje – en de interface van de app blijven grotendeels ongewijzigd.

Met de naam EnergyFlip zijn we klaar om in de toekomst nóg meer mensen te bedienen. Door het enthousiasme van onze gebruikers in Nederland zijn we geïnspireerd om vol energie aan de slag te gaan om onze impact te vergroten. Consumenten en organisaties voorbij de grens kunnen in de toekomst ook klant worden.

Wat verandert er voor bestaande gebruikers?

Huidige gebruikers kunnen de nieuwe EnergyFlip app gratis downloaden en inloggen met hun bestaande account. De EnergyFlip app kun je vinden in de App – en Playstores, naast de Huisbaasje app. Qua functionaliteiten is er vrijwel geen verschil. De data en historie wordt in de EnergyFlip app gewoon ingeladen.

Je kunt voorlopig de Huisbaasje app blijven gebruiken. Op den duur is het wel de bedoeling dat iedereen de nieuwe EnergyFlip in gebruik neemt. Om zeker te weten dat je de beste service krijgt, raden we aan om de EnergyFlip app te downloaden. Kijk bij onze FAQ’s als je vragen hebt.

De shop op de Huisbaasje site is dicht. Nieuwe klanten kunnen bestellen vanaf de EnergyFlip shop.